• چهارشنبه ۱ خرداد ماه، ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 982-7786-5
  • خبرنگار :
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

یک استادیار ژنتیک و اصلاح به‌نژادی:

بافت اندوسپرم گندم در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد

یک استادیار ژنتیک و اصلاح به‌نژادی گفت: بافت اندوسپرم گندم در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد.

دکتر رضامیردریکوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهارکرد: شناخت اساس ژنتیکی خصوصیات دانه گندم از موارد ضروری برای اصلاح ارقام زراعی گندم است.

وی ادامه داد: سختی دانه گندم مربوط به بافت اندوسپرم است و به طور کلی گندم‌ها یا دارای دانه سخت و یا دارای دانه نرم هستند.

دریکوند اضافه کرد: این صفت در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد.

رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد لرستان خاطرنشان کرد: دانه‌های نرم به راحتی آسیاب شده و گرانول‌های نشاسته در آنها دست‌نخورده باقی می‌مانند و نشاسته در آنها خسارت کمتری می‌بیند.

وی افزود: مطالعات در مورد وراثت صفت سختی دانه گندم نشان داده است که این صفت تحت کنترل یک ژن اصلی و ژن‌های فرعی تغییر دهنده است.

میر دریکوند گفت: درصد پروتئین گندم متغیر بوده و از 8 تا 16 درصد است.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: