• یکشنبه ۶ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۹
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 973-886-5
  • خبرنگار :
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

زیاد نوشیدن آب در سحر باعث سوءهاضمه می‌شود

یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی گفت: به خاطر ترس از تشنگی در وعده سحر آب زیاد ننوشید چون باعث سوءهاضمه می‌شود.

دکتر عزت‌الله فاضلی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، با بیان اینکه روزه‌داری علاوه بر اینکه به سلامت روحی و روانی به ما کمک می‌کند، چنانچه اصول صحیح آن رعایت شود می‌تواند به سلامت جسمی کمک کند، اظهار کرد: باید از ماه مبارک رمضان به‌عنوان فرصتی برای اصلاح عادات غذایی بهره ببریم.

وی ادامه داد: بسیاری از بیماری‌هایی که امروزه با آن مواجه هستیم نظیر چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و انواع سرطان‌ها، ریشه در سبک زندگی و عادات بدغذایی دارد.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بیان کرد:چنانچه در ماه رمضان سعی کنیم به آنچه مصرف می‌کنیم توجه داشته باشیم و غذاهای طبیعی و سالم را جایگزین فست‌فودها کرده و از پرخوری‌ها و بدخوری‌ها اجتناب کنیم قطعاً می‌تواند به سلامت ما کمک کند.

فاضلی مقدم با اشاره به اینکه چنانچه اصلاح عادت غذایی در ماه رمضان رعایت و ماه‌های بعد نیز ادامه پیدا کند، به سلامت افراد کمک‌کننده است، اضافه کرد: در ماه رمضان پس از ساعت‌ها غذا نخوردن دچار افت قند خون می‌شویم؛ باید خوراکی‌ها و مواد غذایی که قند طبیعی دارند(خرما، چای خرما)، شیر ولرم و سوپ مصرف شود تا هم قند خون متعادل و هم مایعات بدن تأمین شود.

وی با اشاره به اینکه پس از افطار باید یک ساعت بعد شام خورده شود، افزود: افراد دیابتی، چاق و یا کسانی که اضافه‌وزن و کبد چرب دارند از خوردن بامیه و زولبیا خودداری کنند و یا مصرف آن‌ها را محدود کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی یادآور شد: در وعده شام نیز باید تنوع غذایی وجود داشته باشد و گروه نان و غلات، حبوبات، سبزی‌ها و لبنیات کم‌چرب در این وعده قرار داده شود و از خوردن غذاهای سرخ‌شده و پرچرب اجتناب شود.

فاضلی مقدم بیان کرد: با توجه به اینکه زمان طولانی مدتی را روزه هستیم نیاز است از فاصله افطار تا سحر مایعات کافی(شیر، آبمیوه‌های طبیعی، آب)  استفاده شود تا بخشی از آب بدن و مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان  باید وعده غذایی سحر را داشته باشیم و به‌هیچ‌وجه نباید آن را حذف کنیم، یادآور شد: حذف این وعده باعث می‌شود در طول روز به‌ویژه بعدازظهرها دچار افت قند خون شویم و فرد نتواند کارهای روزانه خود را انجام دهد؛ با این کار فرد روزه‌دار دچار سردرد، ضعف و بی‌حالی، سرگیجه می‌شود و از طرفی ممکن است کمبودهای تغذیه‌‌ای رخ دهد، وعده سحر برای نوجوانانی که در رشد هستند بسیار ضروری است.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی اظهار کرد: در وعده سحر خوردن غذاهای سرخ شده، چرب و شیرینی‌ها پیشنهاد نمی‌شود، چون سبب افزایش قند خون و ترشح انسولین و به دنبال آن افت قندخون می‌شود.

وی با بیان اینکه در وعده سحر خوردن غذاهای پرپروتئین و گوشتی سبب می‌شود احساس تشنگی در طول روز داشته باشیم، افزود: خوردن انواع خورشت‌ها و در کنار آن چند تکه گوشت و مصرف لبنیات برای وعده سحر پیشنهاد می‌شود.

فاضلی مقدم با تأکید بر اینکه به خاطر ترس از تشنگی در وعده سحر آب زیاد ننوشید چون باعث سوءهاضمه می‌شود، تأکید کرد: در خوردن چای زیاده‌روی نکنیم، مصرف چای و قهوه به خاطر کافئینی که دارند موجب دفع آب و الکترولیت‌های بدن می‌شوند؛ بهتر است آب و مایعاتی نظیر شیر و آبمیوه‌های طبیعی استفاده شود.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: