• چهارشنبه ۱۵ فروردین ماه، ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۰
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 9611-2086-5
  • خبرنگار :
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

معاون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی:

کمبود نیتروژن یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های تولید در کشت غلات دیم است

معاون پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: کمبود نیتروژن یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های تولید در کشت غلات دیم است.

طهماسب حسین‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: در کشور ایران آب عامل محدود کننده در تولید محصولات کشاورزی محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: برای همین مقایسه عملکرد به ازای واحد آب مصرفی در واحد سطح از اهمیت بالایی برخوردار است.

حسین‌پور ادامه داد: کمبود آب منجر به مشکلات جدی در رشد گیاه در بیش از 50 درصد از اراضی زیرکشت تا سال 2050 می‌شود.

این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان گفت: طی سال‌های اخیر کمبود آب به طور تدریجی به علت افزایش کشت محصولات آبی(مانند برنج، سیب‌زمینی و...) و شرایط آب و هوایی خشک بیشتر شده است.

وی افزود: توزیع نامناسب و نامطلوب بارندگی در طول فصل رشد و نوسانات سال به سال آن به عنوان عامل محدود کننده مهم رشد و عملکرد گندم است.

حسین‌پور خاطرنشان کرد: پس از تنش خشکی، کمبود نیتروژن یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های تولید در کشت غلات دیم است.

این محقق خاطرنشان کرد: پاسخ محصولات به نیتروژن به میزان آب خاک، مقدار و فراوانی نزولات در طول فصل رشد و مقدار و زمان مصرف نیتروژن بستگی دارد.

وی افزود: سطوح غیرمعقول آبیاری و کاربرد بیش از حد نیتروژن به کاهش کارایی مصرف آب و نیتروژن، هزینه بالای تولید و آلودگی شدید خاک و آب زیرزمینی منجر می‌شود.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: