• دوشنبه ۱ خرداد ماه، ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۳
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 963-114-5
  • خبرنگار :
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

/گزارش/
رژیم غذایی نامناسب، زنگ خطری براي ايرانيان

رژیم غذایی از مهمترین فاکتورهای تندرستی است و ناسالم بودن آن با خطر ابتلا به چاقی، بیماری قلبی، شدت یافتن بروز کبد چرب و شمار دیگری از بیماری ها ارتباط دارد. تازه‌ترین مطالعه نشان می دهد که خوراکی ها بر کیفیت خواب هم تاثیر زیادی دارند .

به گزارش ايسنا منطقه لرستان، یکی از عوامل مهم در سلامتی هر جامعه‌ای، تغذیه سالم و مناسب است اما برخی کارشناسان معتقدند وضعیت تغذیه ایرانیان در حد مطلوبی نیست و الگوی مصرف مواد غذایی صحیحی ندارند .

متاسفانه ما ایرانیان علاقه زیادی به مصرف آنچه دشمن سلامتى است بر سفره غذایمان داریم. تمایل زیاد به خوردن این مواد غذایی باعث چاقی و  شمار دیگری از بیماری در بین هم وطنانمان شده است .

گزارش خبرنگار ایسنا درباره تاثیرات یک رژیم نادرست بر بدن و زندگی افراد و فوايد رژیم غذایی صحيح را می خوانیم:

تغذیه بسیاری از خانواده‌های ایرانی نادرست است

  وحید ولی‌پور، دکترای فیزیولوژی ورزشی دراین‌باره‌ اظهار کرد: یک رژیم غذایی مناسب حاوی مقدار معینی از غلات، میوه‌جات، سبزیجات، لبنیات و پروتئین‌هاست .

وی اضافه کرد: سبزیجات و میوه‌جات منبع عمده‌ای برای تغذیه انسان است که شامل بسیاری از مواد معدنی، ویتامین‌ها، قندها، پروتئین‌ها و فیبرها است و بدن هر شخص روزانه به مصرف آنها نیاز دارد .

ولی‌پور ادامه داد: رژیم غذایی سالم، رژیمی است که به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند و شامل مواد مغذی لازم، آمینواسیدها، ویتامین‌ها، مواد معدنی، مایعات کافی، پروتئین‌ها و... است به نحوی که نیازهای اساسی بدن را تأمین کرده و منجر به اضافه وزن و بیماری نشود .

این عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: در تنظیم برنامه غذایی باید تعادل برقرار شود و طیف گسترده‌ای از مواد غذایی و به اندازه کافی گنجانده و مصرف شود .

وی افزود: متاسفانه تغذیه بسیاری از خانواده‌های ایرانی نادرست است و این موضوع سلامت مردم را تهدید می‌کند .

روغن های زیتون، کانولا، آفتابگردان و ذرت استفاده شود

دکتر عزت الله فاضلی مقدم، متخصص تغذيه و رژیم درمانى نیز در اين باره اظهار كرد:  تغذیه نامناسب، سبک زندگی، عدم تحرک، استفاده از غذاهای پرکالری از جمله عواملی هستند که منجر به ایجاد بیماری قلبی و عروقی و تشدید این بیماری شده است .

وی اظهار کرد: به علت زندگی شهری و ماشینی فعالیت بدنی اکثر افراد کم شده و در کنار این کم تحرکی میل به استفاده از فست فودها و غذاهای پرکالری بیشتر شده که این دو عامل سبب افزایش وزن و ریسک‌فاکتورها برای افزایش بیماری های قلبی و عروقی شده است .

روغن های جامد انسداد عروق را به همراه دارد

فاضلى مقدم با بیان اینکه نوع روغن ها می تواند تاثیر سوء بر سلامت قلب داشته باشند، افزود: استفاده از روغن های جامد اعم از حیوانی و گیاهی در مدت زمان طولانی باعث افزایش چربی های بد خون شده و در طولانی مدت موجب انسداد و سختی عروق و نهایتا ایجاد و تشدید بیماری های قلبی می شود .

این عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان اضافه کرد: در بین روغن ها، روغن پالم و نارگیل را داریم که دارای اسید چرب اشباع هستند که به مرور زمان مصرف آنها باعث افزایش چربی های بد خون شده و ایجاد و تشدید بیماری های قلبی و عروقی را به دنبال دارد .

وى با تاکید بر اینکه هر نوع روغن جامدی اعم از حیوانی و گیاهی دارای اسید چرب اشباع هستند، تصریح کرد: افراد مسن و مخصوصا کسانی که سابقه بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون دارند باید مصرف روغن ها را به حداقل برسانند؛ چرا که بخشی از غذاهایی که روزانه مصرف می کنیم دارای روغن گیاهی یا حیوانی غیرقابل رؤیت هستند (شیر، پنیر و گوشت) و نباید روغن مصرفی روزانه، جامد گیاهی یا حیوانی باشد بلکه باید از روغن های مایع نظیر زیتون، کانولا (کلزا، آفتابگردان و ذرت) که روغن های مناسبی هستند، استفاده کرد .

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می شود از غذاهای دریایی نظیر ماهی که دارای امگا 3 بوده و جزو مواد غذایی سالم هستند و به سلامت قلب کمک می کند، استفاده شود. باید افراد در هفته یکی دو بار مصرف ماهی را در سبد غذایی خود قرار دهند .

فاضلی مقدم با تأکید بر اینکه در مصرف شیرینی جات دقت شود؛ چرا که مصرف شیرینی در بدن تبدیل به چربی می شود، اذعان کرد: مصرف شیرینی سلامت قلب را به مخاطره می اندازد .

دیابت و سندروم متابولیک از چاقی ناشی می شوند

  در ادامه دکتر ابراهیم فلاحی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: یکی از معضلات سلامت و بهداشت جامعه بشری، چاقی است که در کل کشورها چه توسعه‌یافته و چه در حال توسعه وجود دارد .

  وی ادامه داد: عدم تحرک و دریافت بیش از حد غذا منجر به عارضه چاقی می‌شود. بنابراین در خوردن باید حجم غذا را در نظر بگیرید و چنانچه حجم زیادی دریافت کنید باعث افزایش کالری و در نهایت افزایش وزن می‌شود .

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه حجم غذا در چاقی مهم است، افزود: حتی خوردن میوه زیاد نیز منجر به بروز چاقی می‌شود .

فلاحی، بروز بیماری‌های مزمنی همچون دیابت، قلبی، عروقی، سکته‌های قلبی، سرطان‌های سینه و فشار خون بالا را از علل چاقی برشمرد .

اولین علت مرگ و میر در کشور بیماری‌های قلبی و عروقی است

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه ابتلا به این بیماری‌ها و شیوع آنها در جامعه زیاد شده است، یادآور شد: اولین علت مرگ و میر در استان و کشور بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های قلبی اعلام شده که بیشتر علل ابتلا به این بیماری‌ها چاقی است؛ هر چند ژنتیک و کم‌تحرکی نیز مزید بر علت است .

رئیس انجمن تغذیه لرستان با اشاره به اینکه برای پیشگیری از بروز این بیماری‌ها که هزینه‌های بالایی را به دنبال دارد، می‌توان با صرف کمترین هزینه از چاقی دور بود، تصریح کرد: هر فرد ‌باید ۳۰ دقیقه در روز را به پیاده‌روی یا تحرک بدنی اختصاص دهد و یا اینکه سبک زندگی خود را تغییر دهد تا به چاقی مبتلا نشود .

به اعتقاد كارشناسان تغذيه بايد تغييراتي بنيادين در رژيم غذايي ما به خصوص در سنين رشد صورت گيرد جراكه ريشه بسياري از بيماري‌هاي رايج مانند انواع سرطان، ناباروري بين زنان و مردان، سوء‌هاضمه و... هم به نوعي مربوط به شيوه‌هاي پخت، غذاهاي فريز و رژیم غذايى نامناسب است .

  برای داشتن سلامتی مطلوب، انتخاب شیوه‌های درست زندگی همچون پیروی از یک رژیم غذایی مغذی و ورزش منظم اهمیت ویژه ای دارد .

 

گزارش از ساناز رباطی خبرنگار ایسنا منطقه لرستان


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: